Hårvård/Keratin

Keratinbehandling är en behandling som återuppbygger och gör håret friskt igen. Om du på något sätt har ett skadat hår så är det oftast ett preparerat hår. Med Preparerat betyder det att håret är färgat, permanentat eller på något annat sätt kemiskt behandlat. Ett slitet hår kan bero på allt möjligt så som för mycket styling (exempelvis plattång) och miljöpåverkan.

Man kan bara reparera håret till en viss del med produkter eftersom det är dött, så för att stärka upp det till max redan när det är påväg att växa ut rekommenderar vi B-vitaminer, silicea orginal, priorin eller hårkontroll. Kombinerar du något av det med keratinbehandling kommer du inom kort tid se en stor skillnad på ditt hår.

Bra att veta

Efter hur lång tid kan jag tvätta håret efter en keratinbehandling?
Svar: Det är viktigt att ni återkommer inom 48 timmar så skall den ansvarige frisören tvätta ert hår. Nästa gång som ni skall tvätta ert hår skall ni använda dom rekommendera produkterna, schampo och balsam med PH som finns i vårt sortiment. Detta pga att ni har nu ett omstrukturerat hår som behöver en fördubblat vårdinsats för att bibehålla Natural Smooth effekten mycket längre.

Kan jag färga eller göra något annan kemist behandling direkt efter min keratinbehandling?
Svar: Nej ni måste vänta minst 8-10 dagar för att kunna bibehålla Natural Smooth effekten. Detta gäller även innan man gör en keratinbehandling

Kan jag fläta eller sätta upp mitt hår med en tofs eller hästsvans direkt efter en keratinbehandling?
Svar: Nej ni bör vänta att göra detta minst 8-10 dagar efter. Detta pga att hårtrådarna inte tagit upp allt med den nya formeln och anpassat sig till detta. Det kan bli en våg där håret sätts ihop och detta kan inte borttagas.

Vad betyder Open Hair?
Svar: Håret består av lager och det yttersta består av fjäll. När de ligger ner slätt är ditt hår lent och trasslar inte, men använder du shampo med sulfater reser sig fjällen och håret blir trassligt. Vid en keratinbehandling gör man att fjällen reser sig och sedan behandlar man håret med keratinproduktern och sedan används en special plattång för att få in keratinet in i håret och för att försluta fjällen på håret. Detta resulterar i att håret blir mjukt och rakt.

Välkomna in till oss på Lemon Honey för mer info. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

BOKA ONLINE