Vaxning

Att vaxa kroppen är ett sätt att sköta om sig och du känner dig mer fräsch och behaglig. Jag har specialiserat mig på Brasiliansk Vaxning, och vaxar både kvinnor och män.

Inga inåtväxta hårstrån efter vaxning!
Röd hud, irritation och utslag är några av reaktionerna som kan bli efter vaxning. Detta gör att många drar sig för att genomföra en vaxning. Dessa utslag lägger sig vanligen från några timmar till ett par dagar. Det som händer för vissa personer är att det kan bli problem med inåtväxta hårstrån, detta medför obehag och utslag. Faktum är att ett inåtväxt hårstrå kan bli infekterat och orsaka mer skada och en ful hud.

Ju mer du vaxar dig desto mindre kommer hårstråna bli, detta medför att risken för inåtväxta hårstrån minskar med tiden. Förutom att håren blir mindre vänjer sig kroppen vid behandlingen och smärtan blir inte heller lika påtaglig.

Vad kan man då göra för att minska risken för att drabbas av hår som växer inåt när man gör använder vaxning som metod för hårborttagning.Tekniken för hur man gör vaxningen är viktig för hur resultatet blir. Har du alltid vaxat dig själv hemma och ofta haft problem med inåtväxta hårstrån bör du boka in en tid hos en salong för några behandlingar. Detta gör att du på ett enkelt sätt kan avgöra om det är din teknik som är orsaken till problemen.

När en vaxning genomförs skall remsan dras i motsatt riktning hårväxten, görs detta tvärtom kommer du bryta av många hårstrån just innanför huden. Detta betyder att du inte fått med roten på hårstrået och du kommer lättare få problem med inåtväxta hårstrån. Skrubbar du huden, dock aldrig innan det gått 48 timmar efter vaxningen, minskar du risken för inåtväxta hårstrån. Skrubbar du dig några gånger i veckan, vilket medför att porerna håller sig öppna och gör att håret kan växa ut normalt.

Har du en extra ömtålig hud som kanske det inte räcker med att skrubba kroppen för att slippa problem. Ute i handeln finns flera produkter som hjälper till att förhindra inåtväxta hårstrån. Om du tror att detta gäller dig är det bara att ta en sväng på stan och prata med återförsäljare eller komma till oss på Oas som kommer rekommendera en produkt som passar din hudtyp. Hjälper inte detta bör du träffa en professionell person som kan ge dig råd. Vaxning har många fördelar, men inåtväxta hårstrån är inte en av dem. Får du problem, prova med att skrubba dig regelbundet, men får du inte bukt med problemen boka tid hos en hudexpert.

Välkomna in till oss på Lemon Honey för mer info. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

BOKA ONLINE